Продукти:
2 пилешки бутчета
4 картофа
2 гл. лук
150 г. зелен боб
2 ск. чесън
2 морков
4 с. л. пържен домат
1 к. л. люти люспи
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
чубрица
копър
магданоз
1 стр. целина
Приготвяне:
- Пилешките бутчета се слагат в тенджера под налягане заедно с 1 морков, 1 гл. лук, целината, малко сол и се варя 20 минути.
- Бутчетата се обезкостяват и месото се накъсва.
- В мазнина се задушава до омекване ситно нарязания лук.
- Добавят се морковите, пържения домат, червения пипер, нарязаните картофи, зелен боб и се залива с бульон, колкото до се покрият продуктите.
- Когато ястието заври се прибавя месото и подправките.
- Малко преди яхнията да се снеме от огъня се добавя брашното размито с малко вода.
Няма коментари:
Публикуване на коментар