неделя, 23 юли 2017 г.

Яхния с пилешко, картофи и зелен боб



Продукти:

2 пилешки бутчета
4 картофа
2 гл. лук
150 г. зелен боб
2 ск. чесън
2 морков
4 с. л. пържен домат
1 к. л. люти люспи
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
чубрица
копър
магданоз
1 стр. целина

Приготвяне:

  • Пилешките бутчета се слагат в тенджера под налягане заедно с 1 морков, 1 гл. лук, целината, малко сол и се варя 20 минути.
  • Бутчетата се обезкостяват и месото се накъсва.
  • В мазнина се задушава до омекване ситно нарязания лук.
  • Добавят се морковите, пържения домат, червения пипер, нарязаните картофи, зелен боб и се залива с бульон, колкото до се покрият продуктите.
  • Когато ястието заври се прибавя месото и подправките.
  • Малко преди яхнията да се снеме от огъня се добавя брашното размито с малко вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар