Продукти:
500 г. бейби калмари
брашно за паниране на риба
едра галета
сол
Приготвяне:
- Калмарите се почистват добре, измиват се и се нарязват на шайби.
- В купа се смесват брашното, галетата и солта.
- Калмарите се подсушават с кухненска хартия и се овалват в сместа от брашното и галета.
- Пържат се в сгорещено олио, докато придобият златист цвят.
Хрупкави бейби калмари
Продукти:
600 г. бейби калмари
1 к. л. джинджифил на прах
1 1/2 ч. л. сушен магданоз
1 к. л. бульон на гранули
1 к. л. сол
1 к. л. 5-те подправки
2 с. л. брашно +10 с. л.
8 с. л. нишесте
1 с. л. олио
Приготвяне:
Няма коментари:
Публикуване на коментар