Продукти:
200 г. бели гъби шимеджи
1/2 гл. лук
1 морков
2 картофа
1 дафинов лист
1 с. л. краве масло
2 яйца
125 г. кисело мляко
магданоз
черен пипер
сол
Приготвяне:
- В 1 л. подсолена вода се слагат да се варят нарязаните на ситно лук и моркови.
- Когато заври се добавя дафиновият лист, нарязаните на кубчета картофи, разделените на снопчета гъби и се вари до готовност.
- След като се свали от огъня се прибавя кравето масло.
- За застройката се разбиват яйцата с киселото мляко и на тънка струя при непрекъснато разбъркване се изсипва част от бульона.
- Получената застройка се връща в супата и се поръсва черен пипер и нарязан на ситно магданоз.
Много по вкусно става като вместо даф. лист прибавите малко инд.орехче и подправите с целина.Аз запържвам леко лука,моркова и картофите.Всичко останало по същия начин.Също добавям и малко лим.сок и чили.Въпрос на вкус. И двата начина са вкусни
ОтговорИзтриванеОсвен лук моркови и... много черен пипер, няма изобщо гъби бяло шимеджи. Направете панирани хрупкави бяло шимеджи, гарнирайте с панирани миди след хапване.. и ако нещо остане сложете лук моркови чер пипер и дайте безплатно в кухня за бедни
Изтриване