Приготвяне:
4 котлета от акула
сока от 1 лимон
4 червени печени чушки
1 гл. червен лук
4 ск. чесън
14 с. л. зехтин
щипка шафран
6 с. л. оцет
1 с. л. мед
сол
черен пипер
Приготвяне:
- Котлетите се измиват, отцеждат се и се подсушават.
- Слагат се в купа, заливат се с лимоновия сок и се мариноват 20-30 минути.
- Пекът се върху нагорещена леко намазнена плоча от двете страни.
- В тиган се загряват 4 с. л. зехтин и се задушават нарязаните на ситно лук и чесън.
- Към тях се добавят чушките, 150 мл. вода, шафрана и се оставя да къкри 10 минути на слаб огън.
- Добавя се останалият зехтин, оцета, меда и се пасира.
- Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар