Продукти:
2 пилешки бутчета
5 печени чушки
2 пресни чушки
1 гл. лук
4-5 домата
50 мл. бяло вино
магданоз
чубрица
сол
олио
Приготвяне:
- Пилешките бутчета се слагат в тенджера, заливат се с вода, колкото да ги покрие, посоляват се и се сваряват.
- Месото се обезкостява и се накъсва на парчета.
- В мазнината се задушава до омекване нарязаният на ситно лук.
- Добавят се последователно нарязаните и почистени от семките чушки, бялото вино и се разбърква за кратко, докато алкохола се изпари.
- След това се слагат обелените и нарязани на кубчета домати, подправките, пилешкото месо и бульон, колкото да покрие продуктите.
- Ястието се подправя със сол и се вари до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар