Продукти:
400 г. картофи
1 морков
1 гл. лук
2 ск. чесън
1 л. зеленчуков бульон
2 твърдо сварени яйца
мащерка
сол
60 мл. зехтин
50 г. телешка пастърма
Приготвяне:
- Измитите картофи заедно с моркова, лука и чесъна се обелват и нарязват на шайби.
- В тенджера се загрява зехтина и се запържва чесъна.
- Добавят се картофите, морковите и лука и се задушават 4-5 минути.
- Прибавя се бульона, мащерката, сол на вкус и се вари 15-20 минути.
- След което се пасира, докато се получи гладка консистенция.
- Супата се сервира с нарязаните на ситно яйца и ивички пастърма.
Няма коментари:
Публикуване на коментар