петък, 21 юли 2017 г.

Печен свински джолан в гювеч




Продукти:

1 свински джолан
4 картофа
1 морков
4-5 ск. чесън
1 дафинов лист

за маринатата:

150 мл. бяло вино
50 мл. зехтин
черен пипер
копър
магданоз
чубрица

Приготвяне:

  • В купа се разбъркват всички продукти за маринатата, прибавя се месото, покрива се с фолио и се оставя в хладилник за 2-3 часа.
  • На дъното на глинен гювеч се разпределят нарязаните на едро моркови и картофи, целите скилидки чесън, дафиновия лист и джолана.
  • Заливат се със 150 мл. вода и маринатата, слага се капака и се пече в умерена фурна около 2-3 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар