Продукти:
1 корен от лотос
150 г. свинско месо
20 г. черни гъби
2 стр. пресен лук
3 сухи люти чушлета
джинджифил
2 с. л. оцет
2 с. л. захар
1 ч. л. сол
за маринатата:
1 с. л. соев сос
1 с. л. бяло вино
1 к. л. сусамово олио
Приготвяне:
- Месото се нарязва на жулиени и се маринова за 30 минути в соевия сос, бялото вино и сусамовото олио.
- Сушените гъби се накисват за около 20 минути в гореща вода.
- Корена от лотос се обелва, нарязва се на шайби и се оставя в купа с вода, за да не почернее.
- В дълбок тиган се загрява малко мазнина и се запържват последователно джинджифила, нарязаният на едро лук, чушлетата и месото, след което се изваждат.
- В същата мазнина се запържва за кратко лотоса.
- Прибавяме оцета, захарта, солта, разбърква се няколко минути и се добавят гъбите и месото.
- По желание може да се добави 1 ч. л. нишесте размито в 150 мл. студена вода, като се разбърква непрекъснато, докато сосът заври.
Няма коментари:
Публикуване на коментар