Продукти:
за тестото:
2 ч.ч. царевичен грис
2 ч.ч. вода
сол
за плънката:
1 сварен картоф
200 г. сварени пилешки гърди( кайма )
1 твърдо сварено яйце
2 стр. пресен лук
1 стр. пресен чесън
магданоз
кимион
черен пипер
за соса:
50 мл. оцет или лимонов сок
20 мл. вода
1 ск. чесън
1люто чушле
магданоз
сол
Приготвяне:
- В тенджера се слага водата и малко сол, и след като заври се изсипва царевичния грис.
- Разбърква се непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от стените на тенджерата. Сваля се от огъня и се остава да се охлади.
- Меси се до еластичност на тестото.
- В тиган с малко мазнина се запържват нарязаните на малки кубчета картоф и пилешко месо.
- Прибавят се нарязаните на ситно лук, чесън, яйце и магданоз.
- Накрая се подправя със сол, кимион и черен пипер на вкус.
- За соса в подходяща купичка се смесват оцета, водата, солта, нарязаните на ситно чесън, чушле, магданоз и се разбърква.
- От тестото се къса малко парче, оформя се като топка и се разточва между найлонов плик. Слага се 1 ч. л. от плънката и се прегъва.
- С помощта на формичка(чаша) се изрязва излишното тесто.
- Пържат се в сгорещено олио, докато придобият хрупкава коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар