сряда, 12 юли 2017 г.

Атаскабуррас



Продукти:

3-4 картофа
2 ск. чесън
100 г. треска
зехтин
2 твърдо сварени яйца
орехови ядки
сол

Приготвяне:

  • Рибата се слага за  2-3 минути във вряща вода, прецежда се и част от бульона се запазва.
  • Картофите се сваряват и обелват, намачкват се с преса и към тях се добавя, скълцаният чесън и рибата.
  • При непрекъснато разбъркване на тънка струя постепенно се добавя зехтин и част от рибения бульон, докато се получи кремообразно пюре с гладка консистенция.
  • Украсява се с орехови ядки, магданоз, нарязаните яйца и се поръсва с малко зехтин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар