Продукти:
200 г. паста
1 маруля
маслини
за соса:
2 твърдо сварени яйца
2 ск. чесън
2 с. л. горчица
4 с. л. лимонов сок
1 консерва аншоа
50 мл. зехтин
Приготвяне:
- Пастата се сварява в тенджера с вряща вода, без да се слага капак. Изсипва се в цедка, измива се под течаща студена вода и се отцежда.
- За приготвянето на соса: в подходяща купа се слагат яйцата, чесъна, горчицата, лимоновия сок, аншоата заедно с олиото от консервата и се пасира, докато се получи кремообразна смес. На тънка струйка при непрекъснато разбиване се добавя зехтина.
- Пастата се смесва с предварително измитата и нарязана маруля, маслините, соса и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар