Продукти:
2 обезкостени пилешки бутчета
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 картоф
1 морков
1 ч. замразен грах
3 домата от консерва
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
чубрица
копър
Приготвяне:
- Месото се нарязва на хапки и се запържва.
- В същата мазнина, след като се извади месото се задушават нарязаните на ситно лук, чесън и морков.
- След като зеленчуците омекнат се добавя домата и червения пипер.
- Връща се месото, прибавя се нарязания кортоф, граха и се залива с вода, колкото да се покрият продуктите.
- Малко преди яхнията да е готова се добавят подправките и се сгъстява с размитото в малко студена вода брашно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар