Продукти:
2 ябълки
3 яйца
150 г. захар
200 г. брашно
15 г. бакпулвер
130 мл. олио
щипка сол
1 ч. л. канела
краве масло
захар
Приготвяне:
- Ябълките се обелват, нарязват на половинки и четвъртинки и се почистват от семената.
- От външната страна на ябълките се правят няколко успоредни разреза, като се внимава да не се среже до края.
- В купа се слагат яйцата, захарта, олиото, брашното, солта, бакпулвера, канелата и се пасира до получаване на гладка хомогенна смес.
- Тестото се изсипва в тава с диаметър 22 см. предварително намазана с масло и поръсена с брашно.
- Заглажда се с шпатула, отгоре се нареждат ябълките и се поръсва със захар.
- Пече се в предварително загряна на 180С° фурна около 40 минути.
* Рецептата е адаптирана от тук
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар