четвъртък, 16 април 2020 г.

Кекс с ябълки



Продукти:

2 ябълки
3 яйца
150 г. захар
200 г. брашно
15 г. бакпулвер
130 мл. олио
щипка сол
1 ч. л. канела

краве масло  
захар

Приготвяне:

  • Ябълките се обелват, нарязват на половинки и четвъртинки и се почистват от семената.
  • От външната страна на ябълките се правят няколко успоредни разреза, като се внимава да не се среже до края.
  • В купа се слагат яйцата, захарта, олиото, брашното, солта, бакпулвера, канелата и се пасира до получаване на гладка хомогенна смес.
  • Тестото се изсипва в тава с диаметър 22 см. предварително намазана с масло и поръсена с брашно.
  • Заглажда се с шпатула, отгоре се нареждат ябълките и се поръсва със захар.
  • Пече се в предварително загряна на 180С° фурна около 40 минути.


* Рецептата е адаптирана от тук


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар