четвъртък, 23 април 2020 г.

Фокача с квас



Продукти:

160 г. активен квас
320 г. бяло брашно
200 мл. хладка вода
40 мл. зехтин
1 ч. л. сушен босилек
8 г. сол

зехтин за поръсване 
кристална морска сол " Малдон" за поръсване

Приготвяне:

  • Кваса се смесва с половината от водата и се разбърква добре.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да престои 20 минути.
  • След това се добавя пресятото брашно, останалата вода, зехтина, босилека, солта и се разбърква, докато се получи лепкава хомогенна смес.
  • Купата се покрива с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • Тестото се изсипва в предварително покрита с хартия за печене тава с размер 28х 38 см. и се разстила с намазнени ръце.
  • Покрива се кърпа и се оставя да престои 15 минути.
  • След това се набожда с пръсти и се поръсва със струйка зехтин и морската сол.
  • Пече се 10 минути в предварително загряна на 220°С фурна, след това се намалява на 180°С и се пече до готовност.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар