Продукти:
160 г. активен квас
320 г. бяло брашно
200 мл. хладка вода
40 мл. зехтин
1 ч. л. сушен босилек
8 г. сол
зехтин за поръсване
кристална морска сол " Малдон" за поръсване
Приготвяне:
- Кваса се смесва с половината от водата и се разбърква добре.
- Покрива се с кърпа и се оставя да престои 20 минути.
- След това се добавя пресятото брашно, останалата вода, зехтина, босилека, солта и се разбърква, докато се получи лепкава хомогенна смес.
- Купата се покрива с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Тестото се изсипва в предварително покрита с хартия за печене тава с размер 28х 38 см. и се разстила с намазнени ръце.
- Покрива се кърпа и се оставя да престои 15 минути.
- След това се набожда с пръсти и се поръсва със струйка зехтин и морската сол.
- Пече се 10 минути в предварително загряна на 220°С фурна, след това се намалява на 180°С и се пече до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар