Продукти:
250 г. фъстъци
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 ч. л. лют пипер на люспи
1 ч. л. съчуански пипер на зърна
1/2 ч. л. 5-те подправки
1/2 к. л. смлян бял пипер
2 люти чушлета
олио
Приготвяне:
- Фъстъците се заливат с гореща вода за 5- 10 минути и след това се отцеждат и обелват.
- Пържат се в сгорещено олио, докато придобият златист цвят.
- В друг тиган с малко мазнина се добавят солта, захарта, подправките и чушлетата.
- Запържват се на бавен огън при непрекъснато разбъркване, докато започнат да пускат аромата си.
- Към тях се добавят фъстъците, разбърква се добре и се свалят от огъня.
- След това се изсипват върху кухненска хартия за да се отцедят от излишната мазнина.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар