Продукти:
1 кутия канелони
за плънката:
200 г. мерлуза
100 г. замразени скариди
100- 150 г. спанак
1/2 стрък праз лук
1 ск. чесън
20г. брашно
100 мл. прясно мляко
черен пипер
олио
за бешамела:
50 г. краве масло
40 г. брашно
500 мл. прясно мляко
индийско орехче
Приготвяне:
- Лукът се нарязва на ситно и се запържва на бавен огън, докато придобие златист цвят.
- Добавят се нарязаните скариди, рибата и чесъна.
- При непрекъснато разбъркване се добавя брашното, прясното мляко, спанака, сол и черен пипер, и след 2- 3 минути се сваля от огъня.
- За приготвянето на бешамела в дълбок тиган се загрява кравето масло и се запържва брашното.
- Добавя се млякото, индийско орехче и сол на вкус и се разбърква до получаване на гладък сос без бучки.
- Половината бешамел се изсипва в тава.
- Върху него се нареждат напълнените канелони, и се покриват с останалият бешамел и настърган кашкавал.
- Пекат се в предварително загряна фурна, докато се зачервят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар