Продукти:
2 гл. лук
2 шепи сушени бели гъби
2 моркова
200 г. свинско месо
1 с. л. светъл соев сос
1 с. л. тъмен соев сос
1 ч. л. люспи от лют пипер
250 мл. вода
1 ч. л. нишесте
5- те подправки
подправки за месо
нишесте за овалване на месото
Приготвяне:
- Белите гъби се накисват за 5- 10 минути в студена вода.
- Месото се нарязва на тънки ивици и се поръсва с подправките за месо и 5- те подправки.
- Овалва се в нешесте и се пържи в сгорещена мазнина.
- В същата мазнина се пържи нарязания на полумесеци лук, докато омекне.
- Към него се добавят нарязаните моркови, отцедените гъби и месото.
- Прибавя се светлия и тъмен соев сос, размитото в студена вода нишесте, 5-те подправки и люспите от пипера.
- Разбърква се непрекъснато, докато соса се сгъсти и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар