Продукти:
125 г. брашно
125 г. бял царевичен грис
50 мл. олио
150 мл. вода
1 ч. л. сол
за плънката:
спанак
замразени скариди
сос от магданоз и чесън
Приготвяне:
- В тенджера се слага водата, солта и олиото.
- След като заври се изсипва гриса и брашното и се разбърква добре, докато се получи еднородна смес.
- Сваля се от огъня и се оставя леко да се охлади.
- Меси се до еластичност на тестото.
- След това се оформят 10 точета.
- Всяко топче се притиска между стреч фолио с дъска или чиния.
- Питките се пекат от двете страни върху леко намазнен тиган с незалепващо покритие.
- За приготвянето на плънката в загряна мазнина се запържват скаридитите, докато се зачервят.
- В същата мазнина се запържва спанака, докато омекне.
- Спанака се смесва със скаридите и се поръсва със соса от магданоз и чесън.
- Върху всяка питка се слага от плънката и се поръсва със сол на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар