четвъртък, 30 април 2020 г.

Царевични питки със спанак и скариди



Продукти:

125 г. брашно
125 г. бял царевичен грис
50 мл. олио
150 мл. вода
1 ч. л. сол

за плънката:

спанак
замразени скариди
сос от магданоз и чесън

Приготвяне:
  • В тенджера се слага водата, солта и олиото.
  • След като заври се изсипва гриса и брашното и се разбърква добре, докато се получи еднородна смес.
  • Сваля се от огъня и се оставя леко да се охлади.
  • Меси се до еластичност на тестото.
  • След това се оформят 10 точета.
  • Всяко топче се притиска между стреч фолио с дъска или чиния.




  • Питките се пекат от двете страни върху леко намазнен тиган с незалепващо покритие.
  • За приготвянето на плънката в загряна мазнина се запържват скаридитите, докато се зачервят.
  • В същата мазнина се запържва спанака, докато омекне.
  • Спанака се смесва със скаридите и се поръсва със соса от магданоз и чесън.
  • Върху всяка питка се слага от плънката и се поръсва със сол на вкус.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар