сряда, 1 април 2020 г.

Телешки език с винен сос




Продукти:

сварен телешки език
краве масло

за соса:

2 гл. лук
2 ч. л. телешки концентрат
200 мл. червено вино
200 мл. вода
черен пипер
олио

Приготвяне:

  • За приготвянето на соса нарязаният на полумесеци лук се пържи на бавен огън, докато се карамелизира.
  • Добавя се виното и се вари около 10 минути, докато алкохола се редуцира.
  • Получената смес се пасира, към нея се добавя водата, телешкия концентрат и черен пипер на вкус.
  • Соса се оставя да къкри до желаната гъстота.
  • Езика се запържва в сгорещено краве масло и се залива със соса.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар