четвъртък, 30 април 2020 г.

Масленки със сладко от тиква





Продукти:


350 г. брашно

200 г. свинска мас
100 мл. мастика
4 с. л. пудра захар

200-250 г. сладко от тиква (кабейо де анхел)

пудра захар за поръсване

Приготвяне:



  • Брашното се пресява в купа.
  • Към него се добавя пудрата захар, мастиката, разтопената мас и се замесва меко и еластично тесто.
  • Поставя се в купа, покрива се със стреч фолио и се оставя 12 часа на стайна температура.
  • На следващия ден от тестото се  късат топчета с големината на орех.
  • Всяко топче се притиска между стреч фолио с дъска или чиния.


  • В центъра се слага по 1 к. л. от сладкото и се прегъва, като краищата леко се притискат.


  • Нареждат се в тава покрита с хартия за печене.
  • Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна, докато придобият златист цвят.
  • След като се извадят от фурната се поръсват се с пудра захар.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар