Продукти:
350 г. брашно
200 г. свинска мас
100 мл. мастика
4 с. л. пудра захар
200-250 г. сладко от тиква (кабейо де анхел)
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
- Брашното се пресява в купа.
- Към него се добавя пудрата захар, мастиката, разтопената мас и се замесва меко и еластично тесто.
- Поставя се в купа, покрива се със стреч фолио и се оставя 12 часа на стайна температура.
- На следващия ден от тестото се късат топчета с големината на орех.
- Всяко топче се притиска между стреч фолио с дъска или чиния.
- В центъра се слага по 1 к. л. от сладкото и се прегъва, като краищата леко се притискат.
- Нареждат се в тава покрита с хартия за печене.
- Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна, докато придобият златист цвят.
- След като се извадят от фурната се поръсват се с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар