Продукти:
4-5 картофа
4 парчета пушена наденица
1 морков
150 г. гъби
4 топени сиренца
2- 3 ск. чесън
300 мл. вода
1 кубче зеленчуков бульон
5 с. л. майонеза
чубрица
копър
черен пипер
Приготвяне:
- Картофите и моркова се обелват, нарязват и се слагат в намазнена тава.
- Върху тях се разпределят нарязаните гъби, наденицата, топените сиренца и се поръсва с подправките.
- Водата се смесва с бульона, майонезата, пасираните скилидки чесън и получената смес се изсипва върху картофите.
- Тавата се покрива с фолио и се пече около 40 минути в умерена фурна.
- След това фолиото се маха и се пече още 10- 15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар