Продукти:
600 г. калкан с главата
1/2 гл. лук
2 картофа
1 морков
1- 2 домата от консерва
1 ск. чесън
1-2 зърна бахар
3-4 зърна черен пипер
1 дафинов лист
девисил
магданоз
лют пипер на люспи
за застройката:
1 яйце
125 г. кисело мляко
Приготвяне:
- Рибата се слага в тенджера заедно с бахара, черния пипер и дафиновия лист.
- Долива се вода и се вари около 20 минути.
- След това рибата се изважда и се почиства от костита, а бульона се прецежда.
- Бульона се слага на огъня с нарязаните на ситно лук, чесън и морков.
- След като заври се добавят картофите, домата и се вари до готовност.
- Супата се застройва с разбитото яйце и киселото мляко и се поръсва с нарязаните на ситно магданоз, девисил и лют пипер на люспи.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар