четвъртък, 16 април 2020 г.

Аспержи със сос " Холандез"



Продукти:

1 връзка аспержи
зехтин

за соса:


2 жълтъка
100 г. краве масло
сол
1 ч. л. бяло вино или лимонов сок

Приготвяне:

  • Кравето масло се разтопява, маха се бялата пяна и се оставя няколко минути за да се избистри и суроватката да се отдели на дъното.
  • Жълтъците се слагат в купа и се разбиват на водна баня, докато променят цвета си и след това се махат от огъня.
  • При непрекъснато разбъркване на ниската скорост на миксера се добавя бистрата част от кравето масло на тънка струйка, докато  се получи фин гладък крем.
  • Накрая се добавя виното или лимоновия сок и сол на вкус.
  • Аспержите се измиват и се отрязва долната твърда част.
  • Пържат се за кратко в сгорещен зехтин и се сервират със соса.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар