Продукти:
1 връзка аспержи
зехтин
за соса:
2 жълтъка
100 г. краве масло
сол
1 ч. л. бяло вино или лимонов сок
Приготвяне:
- Кравето масло се разтопява, маха се бялата пяна и се оставя няколко минути за да се избистри и суроватката да се отдели на дъното.
- Жълтъците се слагат в купа и се разбиват на водна баня, докато променят цвета си и след това се махат от огъня.
- При непрекъснато разбъркване на ниската скорост на миксера се добавя бистрата част от кравето масло на тънка струйка, докато се получи фин гладък крем.
- Накрая се добавя виното или лимоновия сок и сол на вкус.
- Аспержите се измиват и се отрязва долната твърда част.
- Пържат се за кратко в сгорещен зехтин и се сервират със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар