Продукти:
5 яйца
200 мл. вода
90 мл. олио
180 г. брашно
щипка сол
3 с. л. бяла захар
3 с. л. кафява захар
канела
Приготвяне:
- В тенджера се слага водата, олиото, солта и след като заври се изсипва брашното.
- Разбърква се непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от стените на тенджерата.
- Сваля се от огъня и се оставя леко да се охлади.
- Докато сместа е все още топла при непрекъснато разбъркване едно по едно се добавят яйцата.
- Тестото се разстила в тава покрита с хартия за печене и се поръсва със захарта и канелата.
- Пече се в предварително загряна на 220°С фурна 10- 12 минути, след това се намалява на 180°С и се пече още 5- 10 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар