събота, 18 април 2020 г.

Испанска палачинка



Продукти:

5 яйца
200 мл. вода
90 мл. олио
180 г. брашно
щипка сол
3 с. л. бяла захар
3 с. л. кафява захар
канела

Приготвяне:

  • В тенджера се слага водата, олиото, солта и след като заври се изсипва брашното.
  • Разбърква се непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от стените на тенджерата.
  • Сваля се от огъня и се оставя леко да се охлади.
  • Докато сместа е все още топла при непрекъснато разбъркване едно по едно се добавят яйцата.
  • Тестото се разстила в тава покрита с хартия за печене и се поръсва със захарта и канелата.
  • Пече се в предварително загряна на 220°С  фурна 10- 12 минути, след това се намалява на 180°С  и се пече още 5- 10 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар