Продукти:
400 г. свинско месо
4 артишока
250 г. бакла
2-3 домата
1 гл. лук
3 ск. чесън
1 ч. л. червен пипер
1 филия хляб
олио
чубрица
сушена мента
Приготвяне:
- Месото се нарязва на хапки и се запържва, докато се зачерви.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
- Добавят се настърганите домати и се разбърква непрекъснато, докато се изпари водата.
- Прибавя се почистения и нарязан артишок, баклата, месото, ментата, чубрицата и се залива с вода, колкото да покрие продуктите.
- Хляба се пържи в сгорещена мазнина, докато придобие златиста коричка.
- В същата мазнина се запържва червения пипер.
- Запържения пипер се скълцва заедно с хляба и малко бульон.
- Получената смес се изсипва в яхнията и след 5-6 минути се сваля от огъня.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар