Продукти:
250 г. паста
300 г. червено зеле
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
2 с. л. брашно
500 мл. прясно мляко
1 ч. л. горчица
черен пипер
3 чушлета кайени
5- 6 с. л. галета
олио
Приготвяне:
- Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва за кратко в загряна мазнина.
- Добавя се зелето нарязано на ивички, наситнения чесън и се пържи, докато зелето омекне.
- Поръсва се със сол и черен пипер и се сваля от огъня.
- Пастата се сварява според инструкцията на опаковката.
- Зелето се прехвъля в тава, добавя се отцедената паста и се разбърква.
- В 2-3 с. л. олио се запържва брашното, докато придобие златист цвят и се разрежда с прясното мляко, като се разбърква непрекъснато.
- Прибавя се горчицата, сол на вкус, нарязаните кайени и след 5- 6 минути се сваля от огъня.
- Соса се изсипва върху пастата и зелето и се поръсва с галета.
- Пече се в умерена фурна за 15-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар