Продукти:
1 патладжан
2 тиквички
1 зелена чушка
1 червена чушка
100 г. зелен боб
4 ск. чесън
6 яйца
250 г. кисело мляко
1 с. л. брашно
1 ч. л. вегета
копър
Приготвяне:
- Патладжана се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и се оставя 15- 20 минути да се отцеди от горчивия сок.
- Тиквичките се нарязват на кубчета и се запържват в сгорещена мазнина заедно с нарязаните чушки, зеления боб и двете скилидки чесън.
- След това се пържат и измитите и подсушени патладжани с останалите скилидки чесън.
- Зеленчуците се прехвърлят в тава и се поръсват с вегетата и нарязан на ситно копър.
- Заливат се с предварително разбитите яйца, киселото мляко и брашно.
- Пая се пече на 200С° около 20 минути, докато се зачерви.
Няма коментари:
Публикуване на коментар