вторник, 7 април 2020 г.

Миди със сос от къри




Продукти:

1 кг. черни миди
1/2 гл. лук
200 мл. сметана
400 мл. бульон от мидите
1 с. л. брашно
1 1/2 ч. л. къри
зехтин
магданоз

Приготвяне:
  • Мидите се поставят в купа със студена вода и малко морска сол за няколко часа, за да се пречистят от пясъка.
  • Под течаща вода с нож се остъргват черупките и се премахват полепналите по тях '' мустаци''.
  • Спуканите и отворени миди, които при допир не се прибират се изхвърлят.
  • Мидите се прехвърлят в тенджера, изсипва се около 400 мл. вода и се варят под капак, докато се отворят.
  • В загряната мазнина и се запържва нарязания на ситно лук, докато придобие златист цвят.
  • Добавя се кърито, брашното и при непрекъснато разбъркване се разрежда с част от бульона.
  • Получената смес се пасира, добавя се останалия бульон, сметаната и се вари на тих огън, докато соса се сгъсти.
  • Накрая се прибавят мидите, нарязан на ситно магданоз и се сваля от огъня.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар