Продукти:
1 кг. черни миди
1/2 гл. лук
200 мл. сметана
400 мл. бульон от мидите
1 с. л. брашно
1 1/2 ч. л. къри
зехтин
магданоз
Приготвяне:
- Мидите се поставят в купа със студена вода и малко морска сол за няколко часа, за да се пречистят от пясъка.
- Под течаща вода с нож се остъргват черупките и се премахват полепналите по тях '' мустаци''.
- Спуканите и отворени миди, които при допир не се прибират се изхвърлят.
- Мидите се прехвърлят в тенджера, изсипва се около 400 мл. вода и се варят под капак, докато се отворят.
- В загряната мазнина и се запържва нарязания на ситно лук, докато придобие златист цвят.
- Добавя се кърито, брашното и при непрекъснато разбъркване се разрежда с част от бульона.
- Получената смес се пасира, добавя се останалия бульон, сметаната и се вари на тих огън, докато соса се сгъсти.
- Накрая се прибавят мидите, нарязан на ситно магданоз и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар