150 г. захар
2 жълтъка
125 г. краве масло
3 с. л. какао
100 г. бисквити
1/2 ч. ситно нарязани орехи
1/2 ч. смокини
настъргана кора от 1 портокал
за овалване:
смлени орехи
Приготвяне:
- В малка тенджера с по- дебело дъно се слага захарта, кравето масло и жълтъците.
- Загрява се на слаб огън, като се разбърква непрекъснато с телена бъркалка.
- Щом заври се добавя какаото и се сваля от огъня.
- Прибавя се портокаловата кора, орехите, смлените бисквити, нарязаните смокини и се разбърква добре.
- От изстиналата смес се оформят топчета и се овалват в смлени орехи.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар