четвъртък, 16 април 2020 г.

Шоколадови топчета- мама




Продукти:

150 г. захар
2 жълтъка
125 г. краве масло
3 с. л. какао
100 г. бисквити
1/2 ч. ситно нарязани орехи
1/2 ч. смокини
настъргана кора от 1 портокал

за овалване:

смлени орехи

Приготвяне:

  • В малка тенджера с по- дебело дъно се слага захарта, кравето масло и жълтъците.
  • Загрява се на слаб огън, като се разбърква непрекъснато с телена бъркалка.
  • Щом заври се добавя какаото и се сваля от огъня.
  • Прибавя се портокаловата кора, орехите, смлените бисквити, нарязаните смокини и се разбърква добре.
  • От изстиналата смес се оформят топчета и се овалват в смлени орехи.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар