четвъртък, 9 април 2020 г.

Питки с ръжено брашно и квас



Продукти:

300 г. пълнозърнесто ръжено брашно
150 г. активен квас
135 мл. вода
1 ч. л. мед
5 г. сол
15 мл. зехтин

за овалване:

овесени ядки
ленено семе


Приготвяне:
  • В купа се смесва брашно и солта.
  • Прибавя се меда, зехтина, кваса и се замесва меко леко лепнещо тесто.
  • Оформя се на топка, поставя се в намазнена купа и се покрива със стреч фолио.
  • Оставя се на топло да втаса, докато удвои обема си.
  • Втасалото тесто се разделя на 8 топки и всяка се овалва в предварително смесените семена и ядки.
  • Нареждат се в тава застлана с хартия за печене, покриват се с кърпа и отново се оставят да втасат до удвояване на обема си.
  • Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна около 20-25 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар