Продукти:
4-5 картофа
400 г. свинско месо
4 домата
1 гл. лук
подправки за месо
чубрица
черен пипер
олио
бешамел
кашкавал
Приготвяне:
- Месото се нарязва на малки парченца и се запържва.
- В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато придобие златист цвят.
- Добавят се обелените и нарязани домати, месото, подправките и се задушава на тих огън около 10 минути.
- Картофите се нарязват на тънки шайби и се поръсват със сол и черен пипер.
- В намазнена тава се нареждат половината от картофите, така че да покриват дъното и стените.
- Върху тях се разпределя задушената смес и се покрива с останалите картофи.
- Намазва се с малко олио и се пече на 200С° около 40 минути.
- Малко преди пая да е готов се покрива с бешамел, настърган кашкавал и се пече до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар