Продукти:
250 г. пилешки дробчета
1/2 червена чушка
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 с. л. светъл соев сос
подравки за месо
1 ч. л. риган
1 ч. л. захар
1 с. л. брашно
1 кубче пилешки бульон
200 мл. вода
2 с. л. пържен домат от консерва
сушено люто чушле
олио
Приготвяне:
- Дробчетата се измиват и се слагат в купа.
- Към тях се добавят нарязаните лук и чушка, пасирания чесън, соевия сос и подправките за месо.
- Разбърква се добре и се оставят за 30 минути да се мариноват.
- В загряна мазнина се карамелизира захарта и се добавят дробчетата.
- След като променят цвета си се поръсва с брашното.
- При непрекъснато разбъркване се добавя натрошеният бульон, водата, домата, чушлето и ригана.
- Вари се на умерен огън, докато соса се сгъсти.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар