четвъртък, 23 април 2020 г.

Пилешко с карфиол



Продукти:

500 г. пилешки гърди
1/2 гл. карфиол
150 г. царевица от консерва
500 г. гръцко кисело мляко
200 мл. сметана за готвене
2- 3 ск. чесън
1 с. л. брашно
1 ч. л. вегета
кашкавал
подправки за месо
хариса на прах
олио

Приготвяне:

  • Месото се нарязва на хапки, поръсва се подправките за месо и се пържи в сгорещено олио до златисто.
  • В същата мазнина се запържва нарязания на розички карфиол и наситненият чесън.
  • Поръсва се с брашното и при непрекъснато разбъркване се добавя киселото мляко и сметаната.
  • Добавя се отцедената царевица, месото, вегетата и се вари, докато соса се сгъсти.
  • Сервира се с настърган кашкавал и се поръсва с хариса и смлян черен пипер.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар