събота, 18 април 2020 г.

Гофрети с овесени ядки



Продукти:

125 г. овесени ядки
125 мл. прясно мляко
3 с. л. захар
2 с. л. краве масло на стайна температура
2 яйца
щипка сол

Приготвяне:

  • Овесените ядки се смесват с прясното мляко и се оставят да престоят около 1 час.
  • Към кашата от овесени ядки се добавя захарта, солта, кравето масло, жълтъците и се разбърква добре.
  • Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към тестото.
  • Уреда за гофрети се намазва с мазнина и се нагорещява.
  • Сместа се разпределя равномерно и се пекат, докато придобият златист загар.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар