четвъртък, 30 април 2020 г.

Артишок със сос от топено сирене



Продукти:

7 артишока
1 ч. л. брашно
1/2 лимон
1 с. л. олио
сол

за соса:

2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
500 мл. прясно мляко
6 триъгълни топени сиренца
черен пипер
индийско орехче
сол

Приготвяне:

  • Артишока се почиства и се нарязва на половинки.
  • В тенджера се слага изстисканият сок и кората от лимона, брашното, водата, олиото, сол и се разбърква.
  • Добавя се артишока и се вари около 15- 20 минути.
  • За приготвянето на соса брашното се запържва до златисто в загряното масло.
  • Добавя се прясното мляко, нарязаните сиренца и се разбърква непрекъснато, докато соса се сгъсти.
  • Подправя се със сол, черен пипер, индийско орехче и се сваля от огъня.
  • Сварения артишок се отцежда и се залива със соса.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар