Продукти:
7 артишока
1 ч. л. брашно
1/2 лимон
1 с. л. олио
сол
за соса:
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
500 мл. прясно мляко
6 триъгълни топени сиренца
черен пипер
индийско орехче
сол
Приготвяне:
- Артишока се почиства и се нарязва на половинки.
- В тенджера се слага изстисканият сок и кората от лимона, брашното, водата, олиото, сол и се разбърква.
- Добавя се артишока и се вари около 15- 20 минути.
- За приготвянето на соса брашното се запържва до златисто в загряното масло.
- Добавя се прясното мляко, нарязаните сиренца и се разбърква непрекъснато, докато соса се сгъсти.
- Подправя се със сол, черен пипер, индийско орехче и се сваля от огъня.
- Сварения артишок се отцежда и се залива със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар