Продукти:
за блата:
200 г. бисквити
80 г. краве масло
за пълнежа:
700 г. крема сирене
50 мл. сметана за разбиване
300 г. пюре от печена тиква
200 г. кафява захар
5 яйца размер М
1 к. л. канела
щипка индийско орехче
за карамеления сос:
80 г. захар
100 мл. сметана за разбиване
50 г. краве масло
ядки от орехи за украса
Приготвяне:
- Бисквитите се смилат в блендер и се смесват с разтопеното краве масло.
- Форма с падащо дъно с диаметър 23 см. се намазва с краве масло.
- Бисквитената смес се разпределя равномерно във формата, като леко се притиска и се оставя в хладилник, докато стегне.
- За приготвянето на пълнежа в купа се слага крема сиренето, сметаната, захарта, канелата, индийското орехче и се разбърква, докато се получи хомогенна смес.
- След това при непрекъснато разбъркване едно по едно се добавят яйцата и накрая пюрето от тиква.
- Получената смес се изсипва върху бисквитения блат.
- Пече се в предварително загряна на 160°С фурна около 1 час.
- Фурната се изключва и без да се отваря чийзкейка се оставя да престои вътре 2 часа.
- След това се изважда и се оставя да се охлади напълно на стайна температура.
- Чийзкеика се покрива с фолио и се оставя в хладилник за една нощ.
- За приготвянето на карамеления сос в малка тенджерка се карамелизира захарта.
- Към нея се добавя сметана, кравето масло и се разбърква непрекъснато, докато соса леко се сгъсти.
- Сваля се от огъня и се оставя да се охлади напълно на стайна температура.
- Чийзкейка се намазва с карамеления сос и се украсява с ядки от орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар