Продукти:
250 г. нахут
150 г. спанак
1 гл. лук
2 ск. чесън
2 с. л. пържен домат от консерва
1 дафинов лист
1 ч. л. червен пипер
15 г. бадеми
1- 2 филийки от франзела
2 сварени яйца
Приготвяне:
- Нахута се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- Сварява се с 1/2 гл. лук, моркова, 1 скилидка чесън и дафиновия лист.
- След това лука, моркова и чесъна се пасират.
- В сгорещен зехтин се запържва останалата цяла скилидка чесън и обелените бадеми, докато придобият златист цвят.
- В същата мазнина се пържат филийките по 1- 2 минути от всяка страна.
- Чесъна, бадемите и хляба се скълцват.
- В тенджера се загрява мазнина се запържва останалият лук нарязан на ситно.
- Прибавя се домата, червения пипер и нахута.
- След като заври се добавя спанака, пасираните лук и морков, скълцаната смес и след 4-5 минути се сваля от огъня.
- Яхнията се сервира с нарязани сварени яйца.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар