Продукти:
за кваса:
30 г. квас
160 мл. вода
160 г. брашно
за тестото:
320 г. активен квас
240 мл. хладка вода
400 г. брашно
50 г. брашно от лимец
11 г. сол
Приготвяне:
- Вечерта се смесват 30 г. квас с 160 мл. вода и се разбърква добре.
- Добавят се 160 г. брашно разбърква се добре и купата се покрива със стреч фолио.
- На следващият ден 30 г. от кваса се отделят за следваща употреба.
- Останалият квас се смесва с водата и се разбърква добре.
- Добавят се двата вида брашно и солта.
- Замесва се лепнещо тесто, като се разтяга и сгъва.
- Тестото се слага в намазнена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Втасалото тесто се изсипва върху плот, разтяга се и се сгъва няколко пъти и се оформя на топка.
- Слага се в набрашнена купа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- След това тестото се слага в тава покрита с хартия за печене.
- Пече се в предварително загряна на 220°С фурна, докато се зачерви, след това се намалява на 180°С и се пече до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар