събота, 18 април 2020 г.

Пангасиус с портокал на фурна




Продукти:

4 филета пангасиус
1 портокал
1/2 лимон
25 г. краве масло
3 с. л. майонеза
черен пипер
червен пипер

Приготвяне:

  • Кората на портокала се настъргва.
  • Филетата се поръсват със сол и черен пипер и се нареждат в тава.
  • Заливат се с прясно изцеден сок от 1/2 лимон и  1/2 портокал.
  • Кравето масло се нарязва и се разпределя върху рибата.
  • Тавата се покрива с фолио и се пече в предварително загряна на 180°С  фурна около 20 минути.
  • Майонезата се смесва с 1 к. л. настъргана портокалова кора и постепенно при непрекъснато разбъркване се добавят 3- 4 с. л. портокалов сок.
  • Рибата се сервира със соса от майонеза и се поръсва с червен пипер.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар