Продукти:
4 филета пангасиус
1 портокал
1/2 лимон
25 г. краве масло
3 с. л. майонеза
черен пипер
червен пипер
Приготвяне:
- Кората на портокала се настъргва.
- Филетата се поръсват със сол и черен пипер и се нареждат в тава.
- Заливат се с прясно изцеден сок от 1/2 лимон и 1/2 портокал.
- Кравето масло се нарязва и се разпределя върху рибата.
- Тавата се покрива с фолио и се пече в предварително загряна на 180°С фурна около 20 минути.
- Майонезата се смесва с 1 к. л. настъргана портокалова кора и постепенно при непрекъснато разбъркване се добавят 3- 4 с. л. портокалов сок.
- Рибата се сервира със соса от майонеза и се поръсва с червен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар