вторник, 7 април 2020 г.

Качамак със спанак и гъби



Продукти:

200 г. царевичен грис
2 ск. чесън
600 мл. вода
60 мл. бяло вино
50 г. краве масло
100 г. гъби
100 г. спанак
сос от магданоз и чесън
олио

Приготвяне:

  • Гъбите се почистват, нарязват и се пържат в сгорещена мазнина.
  • Във същата мазнина се запържва нарязания на ситно чесън, докато придобие златист цвят.
  • Прибавя се виното и няколко минути след това водата.
  • Когато заври се добавя гриса и се разбърква непрекъснато, докато сместа започне да се отлепя от стените на тенджерата.
  • Прибавя се кравето масло, нарязания спанак, сол на вкус, разбърква се добре и се сваля от огъня.
  • Добавят се гъбите и се поръсва със соса от магданоз и чесън.




Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар