Продукти:
200 г. царевичен грис
2 ск. чесън
600 мл. вода
60 мл. бяло вино
50 г. краве масло
100 г. гъби
100 г. спанак
сос от магданоз и чесън
олио
Приготвяне:
- Гъбите се почистват, нарязват и се пържат в сгорещена мазнина.
- Във същата мазнина се запържва нарязания на ситно чесън, докато придобие златист цвят.
- Прибавя се виното и няколко минути след това водата.
- Когато заври се добавя гриса и се разбърква непрекъснато, докато сместа започне да се отлепя от стените на тенджерата.
- Прибавя се кравето масло, нарязания спанак, сол на вкус, разбърква се добре и се сваля от огъня.
- Добавят се гъбите и се поръсва със соса от магданоз и чесън.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар