Продукти:
250 г. фидеуа
550 мл. рибен бульон
4 почистени бейби калмара
8- 10 скариди
4 кралски скариди
100 г. печурки
1 шепа зелен боб
2 с. л. пържен домат
2 ск. чесън
1/2 зелена чушка
шафран
зехтин
Приготвяне:
- В малко зехтин се запържва необелената леко смачкана скилидка чесън, чушката нарязана на едро, главите и люспите на почистените скариди.
- Добавя се бульона, оставя се да поври няколко минути и се прецежда.
- В широка тава се запържва другата скилидка чесън нарязана на ситно, калмарите, гъбите, зеления боб и накрая домата.
- Прибавя се щипка шафран, фидеуата, бульона, сол на вкус и се вари на силен огън, докато се изпари 3/ 4 от течността .
- Добавят се скаридите, огъня се намалява и се вари до готовност.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар