Продукти:
250 г. спагети
800 г. цели белени домати от консерва
1 с. л. зехтин
20 г. краве масло
2 с. л. магданоз
2 с. л. босилек
сол
Приготвяне:
- Спагетите се сваряват в подсолена вряща вода, според инструкцията на опаковката.
- Доматите заедно със сока се претриват през цедка, за да се получи пюре.
- В тенджера се загрява зехтина и маслото, добавя се доматеното пюре и се оставя да заври.
- Температурата се намалява и се оставя да къкри на слаб огън, като периодично се разбърква, докато соса се редуцира наполовина.
- Добавя се сол на вкус и нарязаните на ситно магданоз и босилек.
- Спагетите се отцеждат от водата и се смесват със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар