Продукти:
200 г. бейби калмари
1- 2 картофа
1 чаша грах
1 шепа фиде
1/2 зелена и червена чушка
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
2 с. л. пържен домат от консерва
1/2 ч. л. червен пипер
1 кубче рибен бульон
1 дафинов лист
жълт оцветител
50 мл. бяло вино
магданоз
зехтин
Приготвяне:
- В сгорещена мазнина за кратко се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
- Към тях се добавят нарязаните чушки и се разбърква няколко минути, докато зеленчуците придобият златист цвят.
- Прибавят се картофите, домата, дафиновия лист, червения пипер, оцветителя, натрошения бульон и калмарите.
- След това се добавя виното и се разбърква няколко минути, докато алкохола се изпари.
- Прибавя се вода до нивото на продуктите и се оставя да къкри на тих огън до полуготовност на картофите.
- Накрая се добавя граха, фидето, нарязан на ситно магданоз и след 4- 5 минути се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар