200 г. императорски ориз
80 г. чоризо
100 г. печурки
1/ 2 гл. лук
1 ск. чесън
50 мл. бяло вино
1 с. л. краве масло
40 г. пармезан
400 мл. зеленчуков бульон
зехтин
Приготвяне:
- Ориза се накисва за 3 часа в студена вода и се отцежда.
- В малко мазнина се задушават до омекване нарязаните на ситно лук и чесън.
- Добавят се нарязаните гъби и няколко минути след това чоризото и ориза.
- Разбърква се 2- 3 минути и се изсипва виното.
- След това на части при непрекъснато разбъркване се добавя бульона.
- Когато ориза поеме цялата течност се сваля от огъня.
- Добавя се кравето масло, настъргания пармезан и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар