неделя, 7 февруари 2021 г.

Лютика с патладжан



Продукти:

2- 3 зелени чушки
3- 4 червени чушки
2 домата
1 патладжан
1 люто чушле
1 гл. лук
3 ск. чесън
магданоз
олио
оцет
сол

Приготвяне:
  • Патладжана се слага върху парче алуминиево фолио, поръсва се с олио и се завива на стегнато пакетче.
  • След това се пече в предварително загряна на 220°С фурна около 30- 40 минути.
  • Чушките и чушлето се опичат на оребрен тиган, обелват се и се почистват от дръжките и семената.
  • Нарязаните на ситно лук и чесън се поръсват с малко сол и се скълцват.
  • Към тях се добавят чушките, чушлето, обелените и нарязани на едро патладжан и домати и всичко се скълцва.
  • Лютиката се подправя с олио, оцет и сол на вкус и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар