понеделник, 8 февруари 2021 г.

Пълнени сушени чушки със сос

 



Продукти:

7- 8 сушени чушки

500 г. кайма

8 с. л. ориз

1 гл. лук

1/ 2 морков

1 к. л. червен пипер

подправки за месо


за соса:

1 яйце

500 г. кисело мляко

2 с. л. брашно

Приготвяне:

  • Чушките се накисват за 15- 20 минути в гореща вода.
  • Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, настъргания морков, измития ориз, подправките, сол на вкус и се разбърква добре.
  • Чушките се пълнят с получената смес, отворите се потапят в брашно и се нареждат в тенджера.
  • Затискат се с чиния обърната с лицевата страна надолу и се налива вода, колкото да покрие чинията.
  • Покрива се с капак и се вари на умерен огън до готовност.
  • Яйцето се разбива добре с киселото мляко и брашното размито в малко вода.
  • Слага се на огъня и се бърка непрекъснато около 5- 10 минути.
  • На тънка струйка се добавя бульона от чушките.
  • Полученият сос се връща в тенджерата, и след като заври се маха от огъня.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар