Продукти:
500 г. твърдо тофу
брашно
1 яйце
сол
олио
за соса:
2 с. л. кетчуп
1 с. л. светъл соев сос
1 к. л. балсамов оцет
1 ч. л. захар
60 мл. вода
5- те подправки
Приготвяне:
- Всички продукти за соса се смесват в купичка и си разбъркват добре.
- Тофуто се нарязва на парчета с дебелина около 2 см.
- След това се поръсват със сол и се овалват в брашно, разбито яйце и се пържат от всички страни в малко мазнина.
- Когато тофуто придобие златист цвят се залива със соса.
- Ставя се да къкри 3- 4 минути, сваля се от огъня и се поръсва с пресен лук и лют пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар