неделя, 21 февруари 2021 г.

Пържено тофу

 




Продукти:

500 г. твърдо тофу

брашно

1 яйце

сол

олио

за соса:

2 с. л. кетчуп

1 с. л. светъл соев сос

1 к. л. балсамов оцет

1 ч. л. захар

60 мл. вода

5- те подправки

Приготвяне:

  • Всички продукти за соса се смесват в купичка и си разбъркват добре.
  • Тофуто се нарязва на парчета с дебелина около 2 см.
  • След това се поръсват със сол и се овалват в брашно, разбито яйце и се пържат от всички страни в малко мазнина.
  • Когато тофуто придобие  златист цвят се  залива със соса.
  • Ставя се да къкри 3- 4 минути, сваля се от огъня и се поръсва с пресен лук и лют пипер.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар