500 г. филе от риба тон
2 стръка праз лук
3 ск. чесън
200 мл. бяло вино
20- 50 г. черен шоколад
1 с. л. галета
зехтин
200 мл. рибен бульон
Приготвяне:
Вижте още - В сгорещена мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато придобият златист цвят.
- Добавя се виното и се оставя да къкри на тих огън, докато алкохола се изпари.
- След това се добавя галетата, настъргания шоколад, сол и черен пипер на вкус и бульона.
- Вари се на тих огън до сгъстяване на соса.
- Филетата се поръсват със сол на вкус и се пекат по 2- 3 минути от всяка страна в леко намазнен тиган с незалепващо покритие.
- Рибата се сервира със соса и се поръсва с черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар