Продукти:
1, 3 кг. свинско месо( 2 парчета свинско месо по 650 г. всяко)
4 ск. чесън
1 лимон
1/ 2 портокал
1/ 2 грейпфрут
1 дафинов лист
кимион
черен пипер
риган
Приготвяне:
- Месото се натрива с кимион, черен пипер, риган, сол и настърганите скилидки чесън.
- Слага се в купа, добавя се дафиновия лист и изтискания сок от лимона, портокала и грейпфрута.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилник за 24 часа.
- След това в сгорещена мазнина на силен огън се запечатва месото от всички страни.
- Добавя се останалата марината, вода до нивото на месото и се покрива с капак.
- Вари се на тих огън около 2 часа, докато остане на мазнина, като на половината на времето месото се обръща.
Няма коментари:
Публикуване на коментар