Продукти:
300 г. брашно
1 щипка сол
30 мл. олио
150 мл. вряща вода
плънка по избор:
*варени яйца, риба тон от консерва и пържен домат от консерва
*бекон или шунка, лук и кашкавал
*писто манчего
*яйца и сирене
Приготвяне:
- Брашното се пресява в купа.
- Към него при непрекъснато разбъркване с вилица се добавя солта, олио и водата.
- След това се омесва еластично твърдо тесто, ако е много твърдо и не може да се оформи топка се добавят 1- 2 с. л. студена вода.
- Тестото се слага в купата, покрива се със стреч фолио и се оставя да почива 30 минути.
- Тестото се разточва върху набрашнена повърхност с дебелина около 1 мм.
- С помощта на метален ринг се изрязват кръгове с диаметър 11 см.
- Върху всяка кора се слага част от плънката и се затваря с помощта на вилица.
- Пържат се в сгорещено олио до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар